Apelsinglaserad karré med rostade rotfrukter

Apelsinglaserad karré med rostade rotfrukter
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
35 min
Total Tid
55 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
35 min
Total Tid
55 min
Ingredienser
  1. 800g benfri fläskkarré
  2. 3 msk sirap
  3. ½ msk hel kummin
  4. 1 apelsin
  5. Smör att bryna i
  6. ½ - 1 tsk salt
  7. 1 krm svartpeppar
Rostade rotfrukter
  1. 2 morötter
  2. 2 palsternackor
  3. 2 bananschalottenlökar
  4. 6 potatisar
  5. 2 msk olja
  6. 1 tsk salt
  7. ½ tsk vitpeppar
  8. 2 dl crème fraiche
  9. 1 röd paprika
  10. 1 tsk finhackad chili
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skala morötter och palsternackor och skär dem i stavar. Skrubba potatisen, men skala inte den. Klyfta både potatisen och de skalade schalottenlökarna. Bottna en ugnssäker form med löken (den bränns lätt annars) och lägg sedan potatisklyftor och rotfruktsstavar. Rosta dem i mitten av ugnen tills potatisen är färdiga, ca 35 minuter. Rör om då och då under rostningen.
  3. Skär karrén i 4 skivor. Blanda sirap och kummin med saften och det rivna skalet av apelsinen. Bryn karréskivorna i smör och lägg över dem i en ugnssäker form. Glasera köttet med sirapsblandningen och låt dem stekas färdiga i ugnen, 10-25 minuter, tillsammans med rotfrukterna.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/