Ankbröst med krispig potatiskaka

Ankbröst med krispig potatiskaka
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
50 min
Ingredienser
  1. 600-800g ankbröst
  2. 12 schalottenlökar
  3. 4 dl rödvin
  4. salt, peppar
  5. färsk timjan
  6. ½ msk flytande margarin
Potatiskaka
  1. 400g mjölig potatis
  2. salt, peppar
  3. 2 msk olivolja
  4. ½ msk flytande margarin
Instruktioner
  1. Skala löken och dela den på längden. Bräsera löken i rödvinet tills den är mjuk, ca 15 minuter. Smaksätt med salt, peppar och färsk timjan. Tillsätt flytande margarin och koka ihop tills skyn blir simmig.
  2. Skär ett rutmönster på ankbröstens fettsida. Salt och peppra ankbrösten och bryn dem med fettsida nedåt tills de blir knaperstekta.
  3. Sätt in ankbrösten med den stekta sidan upp i ugnen på 200oC ca 10-15 minuter. Låt dem sedan vila i folie 15-20 minuter före servering.
  4. Potatiskaka: Skala och strimla potatisen grovt. Stek potatisen i en blandning av flytande margarin och olivolja på svag värme så att den blir krispig och lagom brynt. Salta och peppra.
  5. Skär upp ankbrösten i sneda skivor och servera dem med schalottenlök, potatiskaka och lättkokta haricots verts.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/