Ankbröst med körsbär

Ankbröst med körsbär
Portioner 4
Write a review
Print
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
50 min
Ingredienser
  1. 800g ankbröst
  2. 2 msk olivolja
marinad
  1. 1 gul lök i skivor
  2. 2 selleristjälkar i skivor
  3. 1 krossad vitlöksklyfta
  4. 2 kvistar färsk timjan
  5. 2 lagerblad
  6. 1½ dl rödvin
sås
  1. 1½ dl hönsbuljong
  2. 500g röda körsbär med kärnor eller 350g urkärnade
  3. 2 msk balsamvinäger
  4. salt och peppar
Instruktioner
  1. Snitta ankbrösten på fettsidan och lägg dem i en grund form (ej metall).
  2. Blanda ingredienserna till marinaden och häll dem över ankbrösten. Täck över och marinera över natten.
  3. Förvärm ugnen till 200oC och klä en ugnsfast form med folie och ställ i ugnen för att värmas upp.
  4. Ta upp ankbrösten ur marinaden och klappa dem torra med hushållspapper, sila marinaden och spara.
  5. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i ankbrösten och stek ca 2 minuter på vardera sida tills de är bruna.
  6. Lägg sedan ankbrösten i den förvärmda ugnsformen och stek i ugn ca 10-15 minuter till 66 grader innertemperatur.
  7. Gör såsen under tiden. Häll buljongen och den sparade marinaden i stekpannan. Koka upp och koka snabbt så att vätskan reduceras till hälften.
  8. Tillsätt körsbär och balsamvinäger, lägg på lock och sjud 5-10 minuter tills bären är mjuka och börjar avge sin saft.
  9. Smaka av och krydda ev. mer.
  10. Ta ut ankbrösten, låt dem vila 10 min. och skär dem sedan i skivor. Serveras med potatiskroketter och grönsallad.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/