Ankbröst med anklever och äppelsky

Ankbröst med anklever och äppelsky
Portioner 8
Write a review
Print
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
1 hr
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
30 min
Total Tid
1 hr
Ingredienser
  1. 4 ankbröst
  2. 4 krm svartpeppar
  3. 200 g anklevermousse
Äppelsky
  1. 3 msk strösocker
  2. 1 dl Calvados
  3. 4 dl rödvin
  4. 2 dl vatten
  5. ½ dl kycklingfond
  6. ½ gul lök, grovhackad
  7. 1 msk rapsolja
  8. 1 morot, skalad och skuren i bitar
  9. 2 urkärnade äpple
  10. 1 msk maizena majsstärkelse
  11. 25 g smör
  12. ½ tsk salt
  13. 1 skalat urkärnat äpple i små tärningar
  14. ½ dl finhackad basilika
Selleri- och brysselpuré
  1. 700 g rotselleri, skalad
  2. 5 dl matlagningsgrädde
  3. 500 g brysselkål
  4. ¾ tsk salt, peppar
Instruktioner
  1. Sky: Smält socker i en kastrull, tillsätt calvados, rödvin, vatten och kycklingfond. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn lök, morot och äpple ca 5 min. Blanda ner det i den kokande skyn. Koka ytterligare till ca hälften återstår. Sila och pressa genom en finmaskig sil. Häll tillbaka såsen i en kastrull och vispa ner majsstärkelse utrört i lite kallt vatten och låt få ett uppkok. Vispa i smör klickvis strax innan servering, smaka av med salt och peppar och lägg i de små äppelbitarna samt basilikan.
  2. Selleripuré: Skär sellerin i mindre bitar och koka dem i grädde ca 15 min utan lock tills sellerin är mjuk. Mixa till en slät puré. Ansa och skär brysselkålen i kvartar. Koka den i lättsaltat vatten i ca 5 min. Häll i ett durkslag och spola med kallt vatten. Blanda ner dem i den varma selleripurén strax före servering.
  3. Anka: Sätt ugnen på 150 grader. Hetta upp en stekpanna. Gör några snitt med vass kniv i ankbröstens skinnsida. Strö på peppar. Stek ankbrösten med skinnsidan ner i ca 2 min. lägg dem med skinnsidan upp på ett ugnssäkert fat, stek dem mitt i ugnen ca 15-20 min, 66 grader innertemperatur. Lägg i folie och låt vila ca10 min.
  4. Skär upp ankbrösten och lägg på varma tallrikar, lägg en bit anklevermousse på varje portion och slå varm sås över.
  5. Servera med selleri- brysselpurén och råstekta potatisskivor.
Viltspecialisten http://www.viltspecialisten.se/